topfc

Laatste Nieuws

Aankomende rit
Velocette kampeerweekend o.l.v. Anton en Anneke Dam: vr. 8, zat. 9 en zond. 10 september 2017
Adres: Camping “De Weyert”, Balloërstraat 2, 9451 AK Rolde.
Tel. 0592-241520. Website: https://deweyert.nl/

De camping ligt dicht tegen het centrum van het dorp aan. Gezellig om even het dorp in te wandelen. Op de camping is volop ruimte om te kamperen met tent, caravan of camper.
Wellicht zijn er nog stacaravans of chalets te huur. Neem even contact op met de beheerder, er is veel mogelijk.
Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld maar blijf niet weg omdat je je niet aangemeld hebt.
tel.: 0594-213744, dan wel 06 25095852 of Turn on JavaScript!

Voor overige informatie en programma zie laatste nieuwsbrief

Website
De website is weer in de lucht. De website was aangevallen door veel ongewenste berichten (spam) en werd een potentiele bedreiging voor het hostingbedrijf en de data van de Velo website. Het hostingsbedrijf heeft daarom op 20 juni de website uit de lucht gehaald. Na sleutelwerk van Frank (onze speciale Velo IT specialist) is het pakket naar een nieuwe server overgezet. Er is geen data verloren.

Van de webapplicatie is een update gedaan en er zijn door Frank veel nieuwe scripten gedraaid. Er wordt door Jan en Frank in september een pakket van eisen opgesteld om de nu gemaakte beveiliging van de website te borgen. Het pakket wordt tijdens de eerst aankomende bestuursvergadering besproken. Het forum werkt nog niet, zodra deze functionaliteit hersteld is wordt dit op de website vermeld. Foto's en filmpjes kunnen weer bij de webmaster worden aangeleverd.

Spare part list
Onder website titel "werkplaats" vind je de nieuwe spare parts list. De list is opgebouwd in een pdf structuur. Zoek je een technisch artikel, ga dan naar de juiste categorie of geef in Acrobat reader een zoekopdracht.Heb je een belangrijk artikel die in een categorie kan worden opgenomen, stuur deze dan in PDF vorm naar de webmaster.

Carterontluchting van Maarten Leys
Maarten Leys schreef in De Visstaart 234 hoe hij een eigen carterontluchting bouwde op zijn Venom special.
Hij noemt zijn ontluchting simpelweg “potje”.
Om te beginnen las Maarten vakliteratuur erop na, hij keek naar de ontluchting van zijn Moto Guzzi V7 Sport en ontwierp tenslotte zijn eigen carterontluchting.
De afmetingen van het potje werden aangepast aan de beperkte ruimte tussen olietank en batterijhouder.

Voor meer info lees het artikel in Visstaart 234, kijk op pagina filmpjes of neem contact op met Maarten tel 040-2810872

 

Passie voor motorracen

 Velo lid Joop van Brecht neemt op 82 jarige leeftijd afscheid van het motorracen. Bekijk hier zijn verhaal en het boek wat joop heeft gemaakt.

Mededelingen van de webmaster

Wat is het Velocette internetforum?

Het Velocette internetforum bezoek je om met elkaar over favoriete Velo onderwerp te praten, of om de mening van type specialisten te vragen over een of ander. Of soms gewoon als tijdverdrijf.Hoe werkt het Velocette forum ?

Het velocette forum-discussie werkt ongeveer zo: je wilt een discussie starten of vraag stellen. Hiervoor pak je een "nieuw bericht",wat je een duidelijke onderwerp geeft.
Je plaatst de vraag en je verzend het bericht. Iemand anders komt op het forum, ziet je vraag, en reageert daarop: hij plaatst met een nieuw bericht; zijn reactie onder het jouwe.
Nog even later weer iemand. Jij gaat zelf regelmatig langs bij "jouw bericht" en leest de nieuw toegevoegde reacties, reageert daar weer op, en zo ontstaat een compleet gespreksonderwerp met een keten van samenhangende berichten.Hoe kan ik mij aanmelden als lid ?

Als je naar de website gaat van de Velocette club klik je op forum. Er verschijnt een forum scherm. Klik op de button registreren. Er verschijnt een registratie scherm.
Nu kun je jezelf registreren met een gebruikersnaam en wachtwoord. Naam en wachtwoord mag je zelf bepalen.
De webmaster kijkt daarna of je als Velo lid geregistreerd staat en keurt de registratie goed.
Je krijgt van de webmaster een mailbericht. Daarna kun je inloggen en gebruik maken van de diensten.

Op het Velocette forum hebben 39 leden (ongeveer 10%) zich nu aangemeld.

Heb je dit nog niet gedaan doe dan een mail naar de mediacommissaris.