Club

Leden

De velocette club Nederland is een landelijke, levendige club met verschillende activiteiten voor bezitters en liefhebbers van de Velocette.

Onze club telt ruim 145 leden. Omdat de Veleocette mensen uit alle hoeken van onze samenleving komen zie je binnen de club een grote variatie aan mensen. De vereniging staat open voor hen die nog geen Velocette in bezit hebben.

Velocette logo

Historie

Initiator tot oprichting van de Velocette Club Nederland is de Engelsman Phil Bleazey.  Phil was toendertijd werkzaam/woonachtig in Utrecht. Zijn alledaagse vervoermiddel was natuurlijk een Velocette (Venom).  Als lid van de Engelse Velocette Owners Club  miste hij in Nederland zijn contacten met zijn Velo fellows.

Via een advertentie in “Motor” werd door Phil een oproep gedaan aan Velocette eigenaren in Nederland om op zaterdagmiddag 6 januari 1973 naar het restaurant Kloosterpark in de Bilt te komen. De belangstelling was positief zodat er direct besloten werd tot oprichting van de Velo club. Het eerste bestuur bestond uit Jan Strijbis – voorzitter, Cor Prop – secretaris en Bart van Niekerken- redacteur.

Jan Strijbis

Phil Bleazey is in 1977 benoemd tot Erelid van Velocette Club Nederland.

Activiteiten

We organiseren veel verschillende activiteiten: ritten, kampeerweekenden, de clubmiddagen en nog veel meer. Kijk daarvoor op onze evenementenpagina.

Voorjaarsrit

Clubhonk

In het clubhonk in Achterveld vind je een gezellige bar. Hier wordt de algemene ledenvergadering gegeven. Ook worden er technische workshops gegeven (check de agenda met evenementen)

Elektrische starter

Kom langs voor een kop koffie, technisch advies, onderdelen of gewoon een gezellige ontmoeting met andere Velocette liefhebbers.

Clubblad

Ons clubblad “De Visstaart” verschijnt  4 x per jaar. Het bestuur bericht over het wel en wee van de club, inclusief aanmelding van nieuwe leden en hun Velocettes als ook berichten over clubactiviteiten en overige evenementen.
De Visstaart biedt ruimte voor vraag en aanbod door clubleden, als ook voor advertenties van gespecialiseerde bedrijven. publicatie.

Clubblad de Visstaart

Het formaat is A5 -dat prettig in de hand ligt. Ondanks het feit dat de Velocette fabriek in 1971 haar deuren sloot, is de belangstelling voor het merk blijvend groot. Reden dat er in het clubblad veel historische verhalen en technische tips te vinden zijn. Verscheidene Velocette clubleden zijn enthousiaste deelnemers aan historische races, zij doen regelmatig verslag van hun belevenissen  in het clubblad.

Insturen kopij

Een team van vaste medewerkers verzorgt het redactiewerk, de opmaak, het drukwerk en de verzending. Voor het insturen van kopij  gebruik visstaart@gmail.com 

Statuten

De club is officieel geregistreerd met door de leden aanvaarde statuten. Het Bestuur legt jaarlijks verantwoording af over clubzaken tijdens de algemene jaarvergadering te houden in De Roskam in Achterveld. Lees hier het  Huishoudelijk reglement en de  Statuten